Artikel 1 Gebruik van cookies
VRL SHOP maakt gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestand dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op uw harde schijf van uw computer, mobiele telefoon, smartwatch of tablet wordt opgeslagen.
De belangrijkste functie van deze cookies is om de ene gebruiker te onderscheiden van de andere.De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.
Het gebruik van cookies is van groot belang voor het goed laten draaien van onze website, maar ook cookies waarvan u niet direct het effect ziet zijn zeer belangrijk. Dankzij de (anonieme) input van bezoekers kunnen wij het gebruik van de website verbeteren en deze gebruiksvriendelijker maken.

Artikel 2 Toestemming cookies
Voor het gebruik van bepaalde cookies is uw toestemming vereist. VRL SHOP vraagt uw toestemming middels een cookie banner op de website. 

Artikel 3 Cookies en doelstellingen 

VRL SHOP maakt gebruik van de volgende type cookies:

– Functionele cookies: hiermee kunnen we de website beter laten functioneren en is het gebruiksvriendelijker voor u als bezoeker. We slaan bijvoorbeeld uw inloggegevens voor u op of de producten die u in uw winkelmandje hebt gestopt.

– Geanonimiseerde analytische cookies: deze zorgen ervoor dat iedere keer wanneer u een website bezoekt, er een anonieme cookie wordt gegenereerd. Deze cookies weten of je de site al eerder bezocht hebt of niet. Alleen bij het eerste bezoek wordt een cookie aangemaakt, bij volgende bezoeken wordt er gebruik gemaakt van de reeds bestaande cookie. Deze cookie dient enkel voor statistische doeleinden. Zo kunnen daarmee de volgende data verzameld worden:

  • Het aantal unieke bezoekers;
  • Hoe vaak gebruikers de website bezoeken;
  • Welke pagina’s gebruikers bekijken;
  • Hoe lang gebruikers een bepaalde pagina bekijken;
  • Bij welke pagina bezoekers de website verlaten

– Analytische cookies: deze cookies zorgen ervoor dat iedere keer wanneer u een website bezoekt er een cookie wordt gegenereerd. Deze cookies weten of u de site al eerder hebt bezocht of niet. Alleen bij het eerste bezoek wordt een cookie aangemaakt, bij volgende bezoeken wordt er gebruik gemaakt van de reeds bestaande cookie. Deze cookie dient enkel voor statistische doeleinden. Zo kunnen daarmee de volgende data verzameld worden:

  • Het aantal unieke bezoekers;
  • Hoe vaak gebruikers de site bezoeken;
  • Welke pagina’s gebruikers bekijken;
  • Hoe lang gebruikers een bepaalde pagina bekijken;
  • Bij welke pagina bezoekers de site verlaten.

– Sociale media related cookies: Hiermee registreren social media zoals Facebook en LinkedIn welke artikels en pagina’s u deelt via hun sociale media sharing buttons. Deze cookies kunnen ook tracking cookies bevatten die uw surfgedrag op het web volgen.


Artikel 4 Recht op inzage, rectificatie, beperking en verwijdering
U heeft het recht op inzage, rectificatie, beperking en verwijdering van uw persoonsgegevens. Daarnaast heeft u recht van bezwaar tegen verwerking van persoonsgegevens en recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door ons een e-mail te sturen via klantenservice@vrl-shop.nl. om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen of u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, vragen wij u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terugvinden in de instellingen van uw browser.


Artikel 5 Cookies verwijderen en blokkeren
U kunt cookies te allen tijde eenvoudig zelf blokkeren en verwijderen via uw internetbrowser. Ook kunt u uw internetbrowser zodanig instellen dat u een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. bekijken voor deze mogelijkheid de helpfunctie van uw browser. Indien u de cookies verwijdert, kan dat gevolgen hebben voor het prettig gebruik van deze website. Wees u er van bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze
website volledig goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de website verloren gaan of zelfs dat u de website geheel niet meer kunt bezoeken. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat u helemaal geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet langer toegesneden op uw interesses en kunnen daardoor vaker worden herhaald. Voor meer informatie over het gebruik, het beheer en het verwijderen van cookies voor elk besturingstype, kunt u terecht op de volgende website van de Autoriteit persoonsgegevens:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/internet-telefoon-tv-en-post/cookies#faq

Artikel 6 Onvoorziene cookies en cookies van derden
Onze website, de teksten daarop en ook de cookies kunnen op ieder moment worden aangepast door voortdurende ontwikkelingen. Zodra dit gebeurd wordt deze cookieverklaring
op de ontwikkelingen aangepast. Neemt u deze verklaring daarom regelmatig door om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.
Tijdens uw bezoek kan het voorkomen dat via onze website cookies worden geplaatst door anderen waarvan wijzelf niet altijd op de hoogte (kunnen) zijn. Komt u op onze website
onvoorziene cookies tegen die je niet kunt terugvinden in ons overzicht? Laat het ons weten via klantenservice@vrl-shop.nl.